علت روشن نشدن پکیج و مشعل و شمعک پکیج

علت روشن نشدن پکیج و مشعل و شمعک پکیج چیست؟

شماره تماسپکیج ها دیواری یکی از مهم ترین  و کاربردی ترین دستگاه ها در هر ساختمان هستند و در صورتی که دچار اختلال شوند در بسیاری از کارهای روزمره دچار مشکل می شویم. ما در این مقاله می‌خواهیم به دلایل روشن نشدن پکیج ‌ها بپردازیم. خوشبختانه پکیج های دیواری سبک و با حداقل تعداد قطعات مهندسی شده اند و در برخی مواقع که مشکل خاصی نداشته باشند خودتان میتوانید آن را تعمیر کنید. با ما همراه باشید تا به تمام سوالات احتمالی شما در رابطه با علت روشن نشدن پکیج دیواری، پاسخ دهیم.

بررسی علت روشن نشدن پکیج دیواری در ۹ گام

گام اول: چک کردن تمامی منابع تغذیه پکیج دیواری

اگر پکیج دیواری روشن نشد، بهترین کار در مرحله اول چک کردن فشار آب، برق و گاز می باشد؛ باید بررسی کنید که آیا فشار این سه مورد تنظیم است یا نه چون پکیج دیواری برای اینکه درست کارکند به هرسه این موارد نیاز دارد.

نحوه روشن کردن دستگاه پکیج دیواری

  • برای پیدا کردنعلت روشن نشدن پکیج بهتر است فشار آب خانه را با بازکردن شیرآب امتحان کنید. یکی از دلایل مهم روشن نشدن پکیج، افت فشار آب پکیج است. پکیج‌ها مجهز به سیستمی هستند که وقتی فشار آب افت پیدا می کند بطور خودکار خاموش می شوند.

برای بررسی میزان فشار آب در مخزن پکیج، باید از فشارسنج عقربه ای که زیر پکیج قرار دارد استفاده کنید. اگر عقربه فشارسنج بین عددهای ۱ و ۲ می باشد، فشار آب مطلوب است در غیر این صورت زمانی که این عقربه عددی کمتر از ۰.۵ را نشان دهد یعنی مشکل افت فشار آب را داریم. اگر به کمک شیر فشار آب، میزان فشار آب افزایش پیدا نکرد، باید کار را به یک تعمیر کار پکیج بسپارید.

  • برق خانه و مخصوصا جعبه فیوز را چک نمایید. در قدم بعدی سالم بودن پریز برق، دوشاخه و سیم دستگاه سپس جعبه فیوز مربوط به آن را بررسی کنید.
  • فشار گاز خانه را بررسی کنید.

تکنسین گاز با استفاده از گازسنج می تواند فشار گاز را در تمام نقاط مهم خانه مانند قبل و بعد کنتور گاز و داخل پکیج دیواری را تست کند.

در صورت اطمینان از سالم بودن هر سه منبع تغذیه هر یک از اجزا داخلی دستگاه، لوله های انتقال آب و رادیاتور ها را به شکل جدا گانه مورد بررسی قرار دهید.

توجه داشته باشید در طول گذشت زمان قطعات دستگاه به مرور جرم گرفته یا کثیف و فرسوده می شوند، پس نیاز به سرویس دوره ای برای جلوگیری از برخی مشکلات دارند.

پیشنهاد میکنیم جهت بررسی علت روشن نشدن پکیج دیواری، تعویض اجزای پکیج دیواری، هواگیری پکیج و عیب یابی پکیج با متخصصین مرکز فنستا تماس بگیرید.

گام دوم: اطمینان از کارکرد مناسب پکیج دیواری در بخش های زیر:

نحوه روشن کردن دستگاه پکیج دیواری

  • بررسی دوره ای سنسور های جریان هوا و گاز که پس از مدتی نیاز است سرویس شوند.
  • دریچه ورودی گاز که در آن جا جرقه باعث تولید شعله و روشن شدن شمعک می شود باید بازرسی شوند.
  • شیر کنترل: شامل یک سنسور دما است که در صورت عملکردنامناسب، سنسور سیستم را خاموش می کند.
  • ترموکوپل: در صورت خاموش شدن ترموکوپل، جریان گاز متوقف می شود.
  • بررسی سیستم احتراق الکترونیکی (جرقه زن) و پمپ.
  • بررسی ترموستات، تنظیم قطع کننده های مدار.
  • بررسی شل بودن سیم ارث یا قطع شدن آن از بدنه دستگاه.

گام سوم-بررسی سوپاپ گاز پکیج دیواری

سوپاپ روند جریان گاز به پکیج را کنترل می کند. هنگامی که دما باید بالاتر برود شیر برای تأمین سوخت بیشتر باز می شود و برعکس هنگامی که آب به درجه حرارت مناسب رسید شیر بسته می شود.

هنگامی که سوپاپ گاز تنظیم نباشد، یا گاز بیش از اندازه لازم، آزاد می شود که خطرناک است یا به مقدار خیلی کم آزاد می شود که در این صورت سنسورهای پکیج اعلام خطا می کنند و سیستم قفل می شود.

علت روشن نشدن پکیج و مشعل و شمعک پکیج

گام چهارم- بررسی گرفتگی مشعل پکیج.

پکیج دیواری هنگام احتراق و سوزاندن گاز به اکسیژن نیاز دارد. درهنگام سوزاندن گاز، سطح اکسیژن کاهش پیدا کرده و دی اکسید کربن در محفظه احتراق پکیج دیواری جمع می شود که باعث خاموشی و خفگی مشعل و شمعک می شود.

گام پنجم-آیاپکیج خطای عدم تشخیص شعله می دهد؟

با تشکیل شعله و گرم شدن نوک میله یون پکیج، جریانی در حد میکرو آمپر به برد فرستاده می شود. برد با دریافت این جریان، پی به تشکیل شدن شعله می برد. مادامی که مسیر شیر برقی گاز باز باشد، برد این جریان را کنترل می کند. به محض قطع شدن جریان و عدم دریافت جریان از الکترود تشخیص شعله، مسیر شیر گاز قطع می گردد. در نهایت پکیج خطای عدم تشخیص شعله می دهد.

نحوه تست کردن الکترود تشخیص شعله

با گرم شدن الکترود تشخیص شعله یا میله یون پکیج، جرقه زن باید قطع شود؛ و شعله باقی و پایدار بماند. این امر نشان دهنده سالم بودن الکترود تشخیص شعله می باشد.

علت روشن نشدن پکیج

گام ششم- آیاپکیج خطای خرابی میله یون پکیج را می دهد؟

در صورتی که میله یون پکیج یا الکترود تشخیص شعله معیوب باشد، پکیج جرقه می زند و شعله روشن می شود؛ اما جرقه زن قطع نمی گردد و شعله همراه جرقه زن قطع می گردد. در این حالت پکیج خطای عدم تشخیص شعله می دهد.

نکته: اگر با تشکیل شعله و گرم شدن الکترود تشخیص شعله جرقه زن قطع نشود، باید برد اصلی پکیج را بررسی کرد. اگر برق ورودی به ترانس جرقه زن همچنان ۲۲۰ ولت بماند، برد الکترونیک معیوب می باشد.

گام هفتم –آیا دمنده هوای پکیج دیواری کار نمیکند؟

اولین وسیله ای که پس از روشن شدن پکیج کار می کند فن است. کاربرد فن برای رانش گازهای مضر به داخل دودکش می باشد. اگر برد مدار پکیج دیواری تشخیص دهد که فن درست کار نمی کند سیستم را قفل کرده چون احتراق این گازها برای بویلر خطرناک است. اگر زمانی که پکیج مشتعل نیست صدای فن را نمی شنوید به احتمال زیاد فن خراب شده و نیاز به تعمیر دارد.

گام هشتم – آیا شمعک خاموش می شود؟

 

پس از ورود گاز به قسمت شمعک، سنسور اقدام به زدن جرقه و تخلیه بار الکتریکی منتقل شده از برد برای انجام احتراق می کند.

اگر پیلوت خاموش شده باشد، علت آن معمولاً جرم هایی است که دهنه نازل ورودی گاز به دستگاه را مسدود کرده است.

باتوجه به اینکه دهنه نازل ورودی گاز بسیار ریز است پس مقدار کمی از کثیفی و گرد و غبار میتواند مسیر آن را مسدود کند پس ممکن است علت روشن نشدن پکیج و شمعک باشد.

 گام نهم-آیا چراغ چشمک زن روی پنل پکیج دیواری قرمز است؟

هنگامی که چراغ قرمز پکیج روشن می‌شود یعنی مشکل از خود پکیج است. گاهی با ریست کردن و راه اندازی مجدد پکیج مشکل برطرف می‌شود؛ اما اگر چراغ بعد از ریست کردن هنوز روشن است  میتوانید از یک تعمیر کار حرفه ای در این زمینه کمک بگیرید، تکنسین های ماهر فنستا به صورت شبانه روز آماده خدمت رسانی به شما عزیزان هستند کافی است در سایت فنستا درخواست خود را ثبت کنید.

سوال های متداول درباره عیب یابی و علت روشن نشدن پکیج دیواری

آب خیلی گرم است!

دمای پکیج را چک کنید اگر درجه دما خیلی بالا است آن را کم کنید تا از گرم شدن بیش از اندازه آب، اتلاف انرژی و هزینه های اضافی جلوگیری شود.

ممکن است دمای بالای آب به دلیل گرفتگی یا انسداد فیلتر آب یا لوله کشی آب باشد، در این صورت مقدار کمی آب گرم می شود و در نتیجه دمای آب بالاتر از حد معمول می میرود. حتما لوله های آب را کنترل کنید و درصورت نیاز شست و شو دهید. بررسی کنید که سر دوش یا شیر آب گرم مسدود نشده باشد چون باعث کاهش جریان آب می شود. در صورت تجمع رسوب، باید شستشو و رسوب زدایی را انجام دهید.

سنسور دما را چک کنید که خراب نباشد و اگر در جای خود قرار نگرفته، دوباره آن را سرجایش قرار دهید. در صورت خراب بودن سنسور دما یک سنسور جدید جایگزین کنید.

آب به اندازه کافی گرم نیست.

  • دمای آب خیلی پایین تنظیم شده است. در صورت نیاز افزایش دهید.

خراب شدن شیر سه راهی تک اهرمی باعث می شود آب سرد با آب گرم مخلوط شود، بنابراین دمای آب خروجی کاهش می یابد.

دلیل دیگ گرم نشدن آب میتواند ته نشین شدن رسوب و رسوب آهک در داخل مبدل حرارتی باشد زیرا رسوبات داخل مبدل حرارتی مانند عایق عمل می کنند که جلوی انتقال حرارت به آب را می گیرند. ممکن است هواکش یا سیستم تسویه هوای پکیج گرفته باشد و مانع رسیدن هوای لازم جهت احتراق شود

پکیج دیواری با سروصدای زیادی کار می کند.

  • ابتدا چک کنید که فن به درستی کار میکند.
  • بررسی کنید که آیا رنگ شعله مشعل آبی روشن و شفاف است؟
  • احتمال نشت گاز در محفظه احتراق که منجر به احتراق نامنظم گاز می شود وجود دارد.
  • شعله مشعل به دلیل تخلیه نامناسب هوا و عدم وجود هوای احتراق و فشار گاز ناپایدار است.

چگونه تشخیص دهیم که آب سرد با آب گرم مخلوط نمی شود؟

شیر ورودی آب سرد به پکیج را ببندید. سپس همه شیرهای آب گرم را باز کنید. اگر بعد از ۱۰ دقیقه یا بیشتر، هنوز جریان آب وجود دارد، یعنی مشکل تداخل آب گرم با آب سرد را دارید.

بسیاری از پکیج ها دارای نمایشگر اعلام خطا هستند و درصورت بروز مشکل، خطاها به صورت کدهایی در دستگاه نشان داده می شود که با مراجعه به دفترچه دستگاه، می توانید به راحتی مشکل را عیب یابی کنید.

پکیج دیواری دستگاهی حساس و پیچیده بوده و تعمیر و عیب یابی آن امری تخصصی است. تعمیر اشتباه پکیج باعث آسیب دیدن قطعات دیگر در این وسیله شده و به دلیل کار کردن این دستگاه با گاز ممکن است خسارات جبران ناپذیری را به همراه آورد.

فنستا ارائه دهنده خدمات فنی و تاسیساتی

مجموعه فنستا علاوه بر عیب یابی پکیج دیواری، خدماتی مربوط به برقکاری ساختمان، تعمیر لوازم خانگی، خدمات تاسیسات ساختمان، خدمات تلفن و سانترال، خدمات کامپیوتر و شبکه، نصب و تعمیر دوربین و دزدگیر، نصب و تعمیر کولر و اسپیلت، نظافت ساختمان، نصب آنتن دیجیتال و هوشمند سازی اماکن را نیز ارائه می دهد. در صورتی که به هر یک از از این خدمات نیاز دارید میتوانید با شرکت فنستا تماس بگیرید و از تجربه تکنسین های ماهر مجموعه فنستا بهره مند شوید.

برای درخواست آنلاین خدمات روی تصویر کلیک کنید.

درخواست خدمات
۵/۵ - (۲ امتیاز)
مطلب پیشنهادی:   تعمیر پکیج در عظیمیه
2 پاسخ

بازتاب‌ها و دنبالک‌ها

  1. […] پس از عیب یابی پکیج دیواری منزلتان هنوز نمیدانید علت روشن نشدن پکیج و مشعل و شمعک پکیج چیست؟  مطالعه این دو مقاله را از دست […]

  2. […] روشن نشدن پکیج به دلایل گوناگونی همچون قطع بودن برق پکیج، خرابی شمعک پکیج، خرابی جرقه زن پکیج، قطع یا کم بودن گاز، خرابی برد الکترونیکی، مسدود بودن دودکش و خرابی ترموستات است. بنابراین هنگامی که با مشکل روشن نشدن پکیج مواجه شدید می توانید هر کدام از مواردی که در قسمت فوق به آنها اشاره کردیم را بررسی نموده و نسبت به تعمیر پکیج اقدام کنید. […]

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *